My Selection [0]
+ My Selection

GH House Eschen

Among a heterogeneous grouping of private homes, the GH House stands on an optimal, south-facing slope. The new building has been tailored to harmoniously and self-evidently integrate itself into the landscape, appearing three storeyed from the valley, and two storeyed from above. All living spaces are located in the two upper levels, protected from the neighbouring road. Arresting views open towards the surrounding mountains. The house has been build using timber, with a flamed wood fa├žade giving the house its distinctive appearance. Precisely placed openings, including loggias and an enclosed courtyard, create protected outdoor spaces and unexpected spatial qualities within the house. All interior surfaces are finished in a balanced combination of earth plaster and untreated native timbers.

Team: Andreas Cukrowicz, Anton Nachbaur-Sturm, Simon Metzler
Client: private, Eschen, Liechtenstein
Concept 2011, Realisation 2012-13